Marketing Management

Waarom uw content- en marketingactiviteiten outsourcen?

leadership

Steeds meer bedrijven besteden hun niet-core businessactiviteiten uit. Een concept dat ook wel bekend staat onder de naam ‘outsourcing’. Denk bijvoorbeeld aan het outsourcen van salarisadministratie, ICT-functies of HR-activiteiten. Daarmee willen bedrijven de kwaliteit van dergelijke werkzaamheden verbeteren, hun core business efficienter maken en interne kosten besparen. Als de salarisadministratie en HR-activiteiten geoutsourced kunnen worden, waarom dan niet uw content- en marketingactiviteiten?

Bij outsourcing gaat het erom dat bepaalde werkzaamheden niet meer binnen de eigen organisatie worden uitgevoerd, maar worden toevertrouwd aan een externe partij die expertise op dat gebied heeft. Een full-service marketingbureau kan dus voor een bedrijf alle taken op het gebied van marketing verzorgen: van online marketingcampagnes en losse tekstproducties, tot contentcreatie en crossmedia design. Ook het outsourcen van deze contentmarketing-werkzaamheden kent vele voordelen. 

Ad

Voordelen uitbesteden content- en marketingactiviteiten
Door de expertise en ervaring van het content- en marketingbureau verbetert de kwaliteit van de content- en marketingactiviteiten. Voor de meeste organisaties is contentcreatie en online marketing geen kerncompetentie; de marketingafdeling binnen het bedrijf – als die al bestaat – mist dan ook vaak de ervaring en scherpte om een sterk onderscheidende positie in te nemen. Bovendien heeft een externe partij een frisse kijk op een bedrijf. Dat externe perspectief zorgt voor vernieuwende ideeën.

Het outsourcen van contentcreatie en online marketingactiviteiten is ook kostenbesparend. Samenwerken met een externe partij zorgt voor een besparing op de kosten van het aannemen en trainen van personeel, de werknemersverzekeringen en het inrichten van de werkplek. Het salaris is maar een fractie van het totale kostenplaatje. Waarom door een sollicitatieprocedure heen gaan, iemand inwerken en opleiden als de expertise buiten je organisatie voor het grijpen ligt?

Een content- en marketingbureau kan door zijn kennis en ervaring snel en efficiënt een campagne ontwikkelen en uitrollen. Het bureau heeft alle disciplines onder één dak en heeft lijntjes uitliggen bij bijvoorbeeld drukkerijen, vertaalbureaus en fotografen. Dat maakt het voor een bedrijf overzichtelijk en makkelijk, omdat zij maar samen hoeven te werken met één externe partij. Het personeel en de directie kunnen vertrouwen op de expertise van het marketingbureau en worden niet belast. Zij kunnen zich bezighouden met hun kerntaken.

Naast dat het outsourcen van marketingfuncties voor veel bedrijven rendabeler is, gaat de kwaliteit van de activiteiten er dus ook nog eens op vooruit. Het korte lijntje met maar één externe partij zorgt bovendien voor een efficiëntere en overzichtelijkere manier van werken. Misschien is het dus verstandig deze expertise aan de specialist over te laten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, of heeft u interesse in een gratis brainstormsessie, neem dan eens een kijkje op www.marketingxperience.nl.

Download de gratis whitepaper

Bent u nog niet overtuigd van de voordelen van het uitbesteden van uw marketingactiviteiten? Wij geven u 9 redenen om deze taken bij een externe partij neer te leggen in onze gratis whitepaper! Klik op onderstaande afbeelding.


Download Whitepaper Uitbesteden Marketing

 

Het bericht Waarom uw content- en marketingactiviteiten outsourcen? verscheen eerst op Content Marketing Management.

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten