HRM

Overstappen naar digitale HR-processen? Kijk eens over de afdelingsmuur heen

leadership

HR-afdelingen blijven nog teveel hangen in oude processen. Terwijl nieuwe technologie veel betere, fijnmazigere middelen biedt om het beste uit alle medewerkers te halen en daarmee de organisatiegroei optimaal te ondersteunen. De inzet van nieuwe technologie voor HR-doeleinden vereist echter wel meer dan een oppervlakkige blik over de muur van elke afdeling.

Er was geen discussie, er waren geen meningsverschillen, alleen maar knikkende hoofden. ‘We weten dat performancemanagementsystemen niet werken en dat de meeste mensen ze haten. En hetzelfde geldt meestal ook voor planning van de opvolging. Dat is gewoon een feit.’ Een interessante start van een zeer boeiende lunchbijeenkomst.

De aanleiding hiervan was de publicatie van het nieuwste PARC-onderzoek naar HR, technologie en analytics, dat hier te downloaden is. Andrew Lambert heeft met deze update weer een mooi rapport afgeleverd. En hoewel het vorige rapport pas een jaar oud is, is het opvallend hoeveel er veranderd is in zo’n relatief korte tijd.

Naast de onvermijdelijke gesprekken over de relevantie van performancemanagement die altijd opduiken tijdens zulke bijeenkomsten, waren er twee belangrijke onderwerpen die de belangstelling kregen. Onderwerpen die onafhankelijk van elkaar zijn, maar wel nauw met elkaar verbonden.

Ondersteuning van IT bij HR

Het eerste was hoe de rollen en invloeden van verschillende afdelingen van de organisatie verschoven zijn. Een van de standpunten was dat de IT-afdeling tot voor kort vanuit haar ivoren toren opereerde, de laatste leidende figuur waarvan de business de systemen zou ontwikkelen. Daarna volgde de opkomst van de cloud en zag de HR-afdeling – van oorsprong de slechte relatie als het gaat om investeringen in systemen – opeens de kans om de business nieuwe mogelijkheden te bieden, zonder de beperkingen van een grootzakelijk architectuurmodel. In dit tijdperk waarin organisaties ‘digitaal of dood’ zijn, zijn talenten en vaardigheden die innovatie stimuleren essentieel. Dit is nu te zien in een verandering van de relatie tussen de twee functies.

LEES MEER HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS HRM WEBINARDOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten