Innovatie Management

Topsectorenbeleid begint te werken’

Nederland houdt zijn plek in de top 10 van meest concurrerende economiën ter wereld. Volgens Henk Volberda, die namens de Rotterdam School of Management het onderzoek voor Nederland deed, is dat mede te danken aan het topsectorenbeleid.

In het jaarlijkse Global Competitiveness Report, gebaseerd op gegevens van februari tot en met juni, staan we op een 8ste plaats. We scoren goed met onze infrastructuur, snelle toepassing van nieuwe technieken en open markt. Ook het niveau van onze opleidingen en trainingen is uitstekend.

Starre arbeidsmarkt

Voor wie het glas halfvol is: we blijven steken op de achtste plek door onder meer onze starre arbeidsmarkt (we staan op de 135ste plaats als het gaat om de regels rond het aannemen en ontslaan van personeel!) en de zwakke financiële sector, die zorgt voor slechte toegang tot kredieten.

Topsectoren

Het onderzoek in Nederland werd uitgevoerd onder leiding van professor Volberda, hoogleraar aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Na een stroperige start begint het topsectorenbeleid van dit kabinet volgens hem zijn vruchten af te werpen. Met het vaak bekritiseerde topsectorenbeleid probeert Den Haag de innovatie en concurrentiekracht aan te jagen door gericht in een aantal kansrijke sectoren subisidies, leningen en fiscale voordelen te steken.

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten